onsdag den 22. februar 2012

puhh

Hej alle

Så er der lavet et par luffer, man kan godt se at det var mit første forsøg med hul-filtning. Jeg har eksperimenteret og brugt 2 forskellige farver, det ser ærlig talt ikke ret pænt ud, men så ved jeg da at jeg skal holde mig til ensfarvede luffer en anden gang.
Og når, man bor på 26 kvm, er det ret så ubehageligt at foretage sig, hvad jeg vil kalde gulv-filtning. Det er i hvert fald ikke ergonomisk korrekt, jeg anbefaler klart at man bruger at stå ved et bord, ved den slags projekter.
Som I kan se her, har jeg siddet ude i min bruse-niche.

og her er så resultatet, begge handsker er lysegrønne inde i hånden (eller dvs. delvist lysegrønne). højre hånden har det desværre et lille bitte hul, hvor ulden ikke er nået sammen, det må jeg lige have fikset på en eller anden måde.



Det var dagens lektier, så må jeg godt strikke lidt ik også?? :o)

Ha en fantastisk onsdag!

Kram Anette

tirsdag den 21. februar 2012

Elgen Elin og manden med geværet og det røde skæg.

Hej alle

Så var det tilbage i håndarbejdslokalet i dag, vores lektier til i dag var vores fantasidyr og jeg vil da gerne lige præsentere jer for mit.
Den tragiske historie om Elgen Elin
 Elgen Elin er et rigtig flot trofæ som hænger i en stue i det mørke Jylland.
Elgen Elin, var en glad ung og frisk elgko, der indtil sidste sommer boede oppe i det nordligste Norge. En dag, da hun hun gik ude i skoven og hyggede sig, opdagede hun en mand med et gevær og rødt skæg. Hun mærkede straks faren og vidste at hun straks måtte tage benene på nakken... Elgen Elin begyndte at løb, hun løb og løb og løb og endte til sidst ved et renoveringsanlæg for kontamineret jord. Selvom Elgen Elin havde løbet så hurtigt hun kunne og var blevet meget forpustet, havde manden med geværet og det røde skæg alligevel fundet hende. Hun løb hurtigt om bag en stak af det forurenede jord, men der var han igen.. ihh hun gik helt i panik, så hun løb om den ene jordstak efter den anden.. Men så, åhhh nej, midt i al panikken og rædslen gled Elgen Elin. Hun gled og landede i en lille ulækker sø med vand, vand der var helt blågrønligt af kemakalier fra den kontaminerede jord. Elgen Elin kæmpede og kæmpede for at komme op af vandet.... men så... BANG. Manden med geværet og det røde skæg, ramte hende. Elgen Elin så hele sit fantastiske, men meget korte, liv passere revy og hun mærkede hvordan livet sivede ud af hende. Sivede ud af hende og ned i den blågrønlige sø. Sådan gik det til at Elgen Elins skind blev farvet helt blåt, hendes gevir blev lilla og nu hænger hjemme i stuen hos manden med geværet og det røde skæg.

Ja, det var lige en lille historie, som udviklede sig i processen, med skabelsen af Elin, stakkels lille Elin.. :o)

Ellers er jeg i gang med et par tøfler, som bliver lavet i pladefilt og herefter syet sammen.
Og jeg har taget med hjem fra skole, så jeg lige kan prøve og se om jeg kan finde ud af at filte et par vanter, jeg deler selvfølgeligt resultaterne med jer, når jeg er færdig!

Ha en dejlig tirsdag-aften, nu vil jeg slappe af med lidt fjernsyn, det har været en lang dejlig begivenhedsrig dag i håndarbejdslokalet, man kan godt blive lidt udmattet af al den kreativitet.. :o)

Kig snart forbi igen, læg gerne en kommentar og husk at melde dig som fastlæser af min fantastiske blog.. .o)

Kram Anette

torsdag den 16. februar 2012

Så må jeg lige være studerende.. :o)

Hej alle..

Efter et veloverstået sy-kursus hos min Inga i går, kan jeg stolt fremvise denne bluse/tunika, som jeg selv har syet.. puhh det trak tænder ud.. Selve blusen var ikke svært, men dem der har fundet på det der med kantebånd burde have en meget hård straf, hold da op der var jeg da lige ved at miste besindelsen..  Men så kom Inga med et kram og så kørte det igen.. Men jeg må indrømme at jeg ikke havde troet at det ville tage en hel dag fra kl. 11-18.20 at sy en lille bitte bluse.. Det er tydeligt at jeg mangler træning på dette område, så jeg har fået et mønster med hjem og så skal jeg prøve igen - man kan sige at jeg har fået lektier for.. skønne lektier dog! :o)



Men ellers skal resten af ugen bruges på min praktikrapport og min psykologi aflevering, jeg ville hellere lave sjove kreative projekter - men hver ting til sin tid. Er det ikke sådan man siger?

Ha det fedt, jeg vender frygteligt tilbage..:o)

Kram Anette

onsdag den 15. februar 2012

Så er det onsdag.... :o)

Hej alle mine 5 faste læsere og alle jer andre der også kigger forbi.. :o)

Så er det onsdag og tid til at jeg skal på sy-kursus hos min Inga, vi har aftalt at mødes her kl. 11 og så arbejde os frem til aftensmaden.. jahh..

Men for at forberede både mig og symaskinen på dagens strabadser, smugtrænede vi lidt i mandags. I mandags var jeg i stof og sy i Videbæk sammen med min gode veninde Kerstin. Da vi havde handlet ind satte vi os bag symaskinerne  og gik i gang med at sy.. Jeg fik i løbet af de par timer vi var i gang, syet en natbluse (mit første forsøg med beklædning), en dug til køkkenbordet i min søde kærestes hus og to stofkurve. se billederne her:




 Jeg kom desværre ikke i gang med forklæderne som jeg havde planlagt men det må lige vente til en anden god dag, jeg har i hvertfald købt stof til dem nu.. :o)

I går var min kære søster så sød at hente mig og min symaskine i Esbjerg, så vi havde en hyggelig dag, med frokost på cafe frederik, køb af nye vinterstøvler til mig og støvler og bukser til sidsel. Bagefter kørte vi til vores forældre og resten af dagen/aftenen stod i strikkeriets tegn, hvor jeg nu har kastet mig over endnu et projekt. Nemlig en stribet tunika, fra min nye bog Home Made.




Jeg har valgt nogle andre farver end dem de har brugt i bogen, den skal jo passe til mig.. :o)

Og det er så bare lige hvad der sker lige på denne fantastiske onsdag.. :o)

Må i alle have en helt fantastisk dag..

Husk at melde dig som fast læser af bloggen, og læg gerne en kommentar.. :o)

Kram Anette

søndag den 12. februar 2012

så er det vinterferie = hobbytid.. :o)

Hej alle

Så har vi endeligt fået vinterferie, den har jeg virkeligt set frem til her de sidste par uger, ikke fordi jeg skal slappe helt vildt meget af, men fordi vinterferien simpelthen skal stå i hobbyernes tegn.
Det startede i går, med endnu en tur i drejeværkstedet sammen med Esbjerg Husflidsforening. I går blev det til endnu et par lysestager og en skål drejet i vådt træ. (fik også lavet en enkelt lille gave, men kan ikke afsløre den endnu, da den ikke er givet..:o)
Lysestagerne kan i se her, ved siden af den jeg lavede sidst.


Skålen står pt ude i min kærestes skur, da den er drejet i vådt træ må den ikke tørre for hurtigt og står derfor i skuret, hvor der ikke er ret varmt. Hvis den tørrer for hurtigt kommer der nemt revner og træet "slår" sig, dvs. ændrer form. Den får I lige et billede af på et senere tidspunkt. Glæder mig allerede til næste tur i værkstedet (d. 25. feb) Ja, tak!
Ellers har jeg fået lavet den hæklede pung, til mine rundpinde, færdig. Jeg har sat 4 forskellige knapper i, for lige at peppe den lidt op, den blev faktisk meget bedre end jeg troede.. :o) wohoo...


I morgen går turen til stof og sy i Videbæk, sammen med mine bedstestes ven Kerstin, vi skal købe lidt stof, så vi kan komme i gang med at sy lidt ting. Jeg har besluttet at jeg må have mig 2 forklæder, et til madlavning og et til hobbybrug, man går jo nemt hen og bliver lidt beskidt.. :o)

Onsdag har jeg allieret mig med min onkels kæreste Inga, hun er rigtig ferm med en symaskine og vil give mig et kort kursus i at sy beklædning, så det glæder jeg mig rigtig meget til.

Men da jeg jo også er studerende, ikke kun hobbyfreak må resten af ugen gå til at skrive psykologi-opgave og praktikrapport, da disse skal afleveres mandag uge 8, så der er ingen vej udenom - det skal bare fikses..!

nu tror jeg at jeg vil surfe lidt rundt og læse hvad alle mulige andre bloggere har gang, folk laver simpelthen de fedeste ting.. I love it.. :o)

God søndag til alle!

Knus og Kram Anette

onsdag den 8. februar 2012

Tusindkunstner?

Hej alle

Hvis man har gang i tusind ting på een gang, så er man vel en tusind kunstner?? Ja, det tror jeg da vidst nok.
I dag, har jeg et par forskellige ting jeg gerne vil dele med jer.. :o)
Først og fremmest blev jeg jo færdig med min 3.års praktik, super fedt!  så nu er jeg selv tilbage på skolebænken og klar til at lære en masse nye spændende og kreative ting.. :o) Vi startede ud i går med et nyt forløb om filtning - se billeder herunder

Nyt på skolen - våd-filtning
Bold med broderi:




halvfærdig ælling, filtet om skumgummi


i uge 9 vil jeg lave mig et par tøfler.. Jahhh


Nyt værktøj
Multitool:
Så har jeg været på indkøb, hvor jeg har anskaffet mig en dejlig maskine, jeg vil kalde det et multitool - der både kan fræse små detaljer i træ og klare pudse og poleringsarbejde, jeg glæder mig meget til at få afprøvet denne maskine..


Jeg har også købt en mini skruemaskine, men det behøvede jeg ikke lige at fotografere, går udfra i kender sådan en.. :o)


Nye bøger til inspiration

Home Made - inspiration til at sy, strikke og hækle - den indeholder rigtigt mange sjove ting, både større og mindre projekter, for begynderen og for den øvede.. love it.


Min nye tyske bog:
Som indeholder alle mulige projekter, som kvinder kan lave til hjemmet i mere eller mindre alle slags materialer, den er super fed!!



Mit strikke- og hækletøj
Strik - Jeg er pt i gang med at færdiggøre en trøje, det går lidt langsomt pt, da jeg desværre bøvler med lidt hold i nakken, og så er det altså lidt anstrengende at sidde og montere, men se billedet..:o) Jeg  håber at blive færdig med den her indenfor den næste uges tid.


Hækle - er ikke i gang med det helt vilde lige nu, meeen er dog i gang med at lave en pung/taske til min rundpinde, som blive ved med at falde ud af mit strikkeetui, ihh altså.. Så finder vi lige en løsning på det problem. Den er ikke helt færdig endnu, men i får lige et billede af det foreløbige resultat. :o)



Weekenden

Jeg glæder mig til lørdag, der skal jeg igen en tur i drejeværkstedet - det glæder jeg mig rigtig meget til.. :o) wohooo!

Inspiration . flere billeder er inde under fanebladet, tjek det ud.. :o)

Ha det fedt!

Kram Anette