torsdag den 27. oktober 2011

projekt: siddemøbel og weekend

Her vil jeg føre en lille logbog over min designprocess, med vores opgave i skolen.

Vores opgavebeskrivelse: Lav et lille "siddemøbel" - en skammel eller en taburet, "der er anderledes men ikke mærkelig".

Anderledes, men ikke mærkelig.. hmm.. altså jeg tænker jo straks at det man laver også skal være anvendeligt, så alt for anderledes kan det nu ikke blive.. Man skal i hvert kunne sidde nogenlunde behageligt.

I min lillebitte lejlighed, bliver jeg også nød til at tage hensyn til at pladsen er begrænset. Så min ide er at lave et siddemøbel, som også kan bruges til opbevaring. Det er nemlig sådan at jeg i mit lille bitte køkken ( vi snakker 2 kogeplader) har en taburet stående, som jeg bruger til at smide ting på i farten. og da mit køkken også er min entre, er der også sko og støvler over det hele, det er faktisk yderst upraktisk. Så en ide er ved at tage form, jeg skal lave en ny taburet til mit køkken og den skal være designet således at jeg på en eller anden måde kan bruge den til sko-opbevaring også. Det er min overordnede ide og det vil jeg nu arbejde videre med.

Research:

For at få ideer til hvordan sådan en opbevarings-taburet kunne se ud, har jeg skitseret med blyant, kigget på nettet og bladret i magaziner for inspiration.


Jeg er også blevet inspireret af denne denne oste-kontorstol, som blev tegnet af en anden til konferencen på designskolen i kolding. - Så nu har jeg tegnet noget der minder om en stor brødkasse, inspireret af ovenstående, det ser sådan her ud:



Næste fase er nu at samle nogle små skala modeller i pap el. lign, få at få et mere håndgribeligt billede af hvordan stolen kunne se ud i virkeligheden. Så det bliver gjort, når jeg har holdt weekend.. :o)

Jeg har nemlig glædet mig som et lille barn til denne weekend, hvor der er kreativ messe i Fredericia. Mig og en veninde tager afsted og jeg er sikker på at vi får en rigtig hyggelig tur og at der bliver rig mulighed for at samle inspiration til fremtidige projekter.

Så der kommer nyt igen efter weekenden, stay posted!! :o)

Happy Friday all.. :o)

Ny Blogger

Så skal bloggeriet afprøves.. Ja altså og hvorfor skal jeg overhovedet have en blog og hvorfor skal du læse den?

Mit navn er Anette, jeg er 28 (næsten 29) år gammel. Jeg læser til lærer i Esbjerg, det har jeg gjort siden 2009 og efter planen er jeg færdig i 2013. Jeg havde de første 2 år Matematik, det var da okay - men nu har jeg materiel design (håndarbejde og sløjd) og det har virkeligt vækket min indre hobbyfreak til live. Der går ikke et minut hvor jeg ikke tænker på ideer, designs, udførsel af projekter og lign. og nu vil jeg dele det med verden. Desuden er mine facebook-venner, vidst ved at være lidt trætte af mine begejstrede hobby-opdateringer, så de vil nu i stedet komme på bloggen her.. :o)

Bloggen her kommer til at handle om de projekter vi har i skolen og de projekter jeg laver privat.

Jeg tror jeg vil starte ud med at præsentere mit næste sløjd-projekt.

Vi har på seminariet fået til opgave at vi skal designe og fremstille vores eget siddemøbel. Jeg bor i en 1-værelses lejlighed, så mit siddemøbel skal også være praktisk og i stand til at opbevare ting.
Jeg er så heldig at jeg netop har deltaget i en konference om Designprocesser på DesignSkolen i Kolding, og har derigennem lært noget om idefasen.  - Det kommer der mere om senere.. :o)
Men altid når jeg skal i gang med et nyt projekt, så fatter jeg papir og blyant og går i gang med at tegne forskellige ting, indtil en ide springer mig i øjnene og jeg får lyst til at arbejde videre med den.
Det er godt nok ikke lige et siddemøbel, men man skal jo lige have gang i blyanten - faktisk tegnede jeg disse tegninger da jeg var til Psykologi i mandags...